Potrebno je:
- 400g brašna,
- 100g griza,
- 2 cela jaja,
- 200g svinjske masti,
- 150g šecera,
- 3 vanilin šecera i
- 1 prašak za pecivo.
Za glazuru od čokolade je potrebno:
- 100 g čokolade i
- 3 kašike ulja.
- i još je potrebno oko 100g badema za kandže.
Priprema:
Umesiti testo od 400g brašna, 100g griza,2 cela jaja, 200g masti, 150g šecera, 3 vanilin sećera i praškom za pecivo.
Modlice za šapice umakati u brašno, puniti ih sa testom, ali ne do vrha pošto će prilikom pečenja narasti.
Peci na 180 stepeni dok ne porumene.
Šapice preliti glazurom od čokolade, badem potopiti u vrelu vodu i skinuti omotač da ostanu beli, tanko nožem iseći kandže i poređati.
Нема коментара:
Постави коментар