субота, 16. новембар 2019.

Hleb sa dulekom













Dulek ili bundeva .


Potrebno je:

  • 600 g brašna,
  • 2 dl Megle pavlake za kuvanje,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1dl mlake vode,
  • 20 g kvasca,
  • 50 ml ulja,
  • so poukusu,
  • 2 kašike čia semenki i
  • 200 g pečene bundeve.

Priprema:

Razmutiti kvasac u malo mlake vode, dodati šećer i malo brašna , pa kad kvasac nadođe sipati ga u vanglicu. Dodati pavlaku za kuvanje , ulje, pečeni dulek, brašno i so, pa umesiti glatko testo. Ostaviti da naraste, oblikujte testo u loptu.
Okruglu šerpu obložiti papirom za pečenje, prebacite testo, ostavite ga još oko pola sata da odmara, rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite hleb.

Нема коментара:

Постави коментар