Potrebno je :
4 jajeta,
140 g putera ili margarina,
250 g šećera u prahu,
270 g brašna,
1 prašak za pecivo,
2 dl mleka,
100g čokolade i
2 vanil šećera
.
Priprema:
Četiri belanceta umutite s polovinom šećera u prahu i ostavite na stranu. U drugoj posudi umutite četiri žumanceta s drugom polovinom šećera u prahu. Zatim dodajte omekšao puter ili margarin, mutite dok ne dobijete homogenu masu. Zatim naizmenično dodavajte brašno i mleko, a kada sve potrošite, u masu dodajte, vanilin šećer i prašak za pecivo.
Sjedinite dve mase tako što ćete umućena belanca presuti u posudu sa žumancima i lagano ih varjačom umešati da šne ne bi splasnuo.
U kalup za mafine, poređajte korpice za mafine i sipajte masu. Tri četvrtine mase sipajte u svaku korpicu dodajte i kockicu čokolade. Mafine pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni, dok ne budu pečeni. Drvenim štapićem proverite, da li su pečeni, ako na štapiću ne ostaje testo pečeni su.
2 vanil šećera
.
Priprema:
Četiri belanceta umutite s polovinom šećera u prahu i ostavite na stranu. U drugoj posudi umutite četiri žumanceta s drugom polovinom šećera u prahu. Zatim dodajte omekšao puter ili margarin, mutite dok ne dobijete homogenu masu. Zatim naizmenično dodavajte brašno i mleko, a kada sve potrošite, u masu dodajte, vanilin šećer i prašak za pecivo.
Sjedinite dve mase tako što ćete umućena belanca presuti u posudu sa žumancima i lagano ih varjačom umešati da šne ne bi splasnuo.
U kalup za mafine, poređajte korpice za mafine i sipajte masu. Tri četvrtine mase sipajte u svaku korpicu dodajte i kockicu čokolade. Mafine pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni, dok ne budu pečeni. Drvenim štapićem proverite, da li su pečeni, ako na štapiću ne ostaje testo pečeni su.
Ohlađene mafine možete posuti šećerom u prahu, preliti čokoladom ili ostaviti takve kakvi jesu.
Uživajte u svakom zalogaju!
Uživajte u svakom zalogaju!
Нема коментара:
Постави коментар