недеља, 3. новембар 2019.

Prstići sa bundevom













































Potrebno je:

  • 700g brašna,
  • 400g pirea od bundeve,
  • 200 ml mlakog mleka,
  • 42g   Alfa  kvasca,
  • 2 kašičice soli,
  • 1 kašičica šećera i
  • 100g margarina.
Za čokoladne kiflice je potrebno 100g čokolade i
limun šećer u prahu za posipanje.

Priprema:


Bundevu ispeći u rerni, prohladiti pa ispasirati. U toplo mleko izmrviti kvasac, dodati šećer i kašiku brašna, pa ostaviti da nadođe. Polovinu od potrebne količine brašna staviti u posudu za mešanje, dodati nadošli kvasac, pire od bundeve i so. Umesiti mekše, glatko testo postepeno dodavajući preostalu količinu brašna. Ostaviti testo da naraste na toplom mestu.Premesiti testo i podeliti ga na dva dela. Od prvog dela testa kidati male parčiće, razvlačiti oklgijom, motati u kiflicu, pri kraju motanja iceckati na trakice i formirati kiflu.
Podmazati tepsiju ređati kiflice, na svaku kiflicu staviti malo markarina, rernu zagrejati na 180 stepeni i peći kiflice.
Od drugog dela testa pravite čokoladne kiflice.
Za ove kiflice Vam je potrebno još 100g čokolade i
limun šećer u prahu za posipanje.
Postupak je isti razvući testo na vrh testa staviti parče čokolade, motati pri kraju motanje testo iseckati i umotati.
Rernu zagrejati na 180 stepeni, tepsiju podmazati ređati kifle na svaku kiflicu staviti malo mrgarina i peći.

Gotove kiflice posuti LIMUN ŠEĆEROM U PRAHU, PRELEP JE.

Нема коментара:

Постави коментар