недеља, 24. новембар 2019.

Lepeza krompir





















Potrebno je: 

  • 600g krompira,
  • so, biber, vegeta,
  • 2 kašike susama,
  • 1 kašika čia semenki,
  • 4 čena belog luka sitno isečenog,
  • 1dl maslinovog ulja ako nemate može i suncokretovo i
  • 100g maslaca .

Priprema:


Krompir oljuštite i svaki krompir isecite na tanke kriške skoro do kraja tako da krompir ostane u komadu kao lepeza.
Pripremljen krompir stavite u tepsiju i začinite ga sa soli, biberom i vegetom. (začinite ga i izmedju i u sredini) Maslinovo ulje stavite u šolju pa dodajte beli luk i dobro promešajte. Zatim svaki krompir bogato prelite ovom mešavinom. Na svaki začinjeni krompir stavite po komadić maslaca i pospite susamom i čia smenkama, stavite krompir u rernu zagrejanu na 220 stepeni da se peče oko 45 minuta.
Ukrasite svežim seckanim peršunovim lišćem.

Нема коментара:

Постави коментар