уторак, 14. мај 2019.

Hleb sa mladim crnim lukom i alevom paprikom













Potrebno je za testo:

  • 1kesica suvog kvasca,
  • mlake vode po potrebi da se dobije srednje tvrdo testo,
  • 1 kašićica šećera,
  • 500g brašna,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kašičica šećera i
  • 125 ml ulja.

Za fil je potrebno:

  • pola kašičice mlevenog bibera,
  • 1 kašičica mlevene ljute paprike ,
  • 4 struka mlaog luka, sitno iseckanog,
  • 2 pune kašike sitno iseckanog peršuna i
  • 1 dl ulja.

Priprema:

Prosejati brašno dodati so, kašiku šećera, kvasac izmešati i napraviti udubljenje, dodati ulje i vodu.. Zamesiti testo izručiti na radnu površinu i mesiti rukom oko desetak minuta, dok ne dobijete meko testo, po potrebi dodati još malo brašna ili vode.
Testo oblikovati u kuglu, blago premazati sa malo ulja i vratiti nazad u vanglicu.
Pokriti providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da se  udvostruči.

Dok testo raste, pripremite fil.
Mladi luk očistiti, oprati i iseckati . Peršun oprati i iseckati.
Izmešati mladi luk, peršun, ulje, biber, so i ostaviti na stranu.


Naraslo testo izručiti na radnu površinu i podeliti na 3 dela. Rastanjite testo u što duži pravougaonik.
Premazati sa filom od peršuna, luka, bibera, paprike, soli i zaviti u rolat.
Ostaviti ga na stranu i tako isto uraditi i sa preostala dva dela testa.
Kad ste završili sa rolatima,uplesti ih u pletenicu i stavite u pleh, koji ste prekrili pek papirom.
Ostaviti da pletenica raste, još pola sata.
Uključiti rernu na 185-190°C da se zagreje.
Jednu kašikicu ljute mlevene paprike, razmutiti sa malo vode i premažite pletenicu.
Pletenicu pecite oko 35 minuta, odnosno dok ne bude pečena u zavisnosti od rerne
.

Uživajte u svakom zalogaju!

Нема коментара:

Постави коментар