Potrebno je:
- 3 jaja,
- 200 g šećera,
- 2 kesice vanilin šećera,
- 250 ml ulja,
- 100g suvog grožđa,
- 375 ml mleka,
- 450 g brašna,
- 1 kesica praška za pecivo i
- 4 kašike kakao praha.
Priprema:
Umutiti jaja i šećer dodati vanillin šećer, ulje, mleko, suvo grožđe, brašno i na kraju prašak za pecivo. Sve dobro sjediniti. Celokupnu masu podeliti na dva dela u jedan deo dodati kakao i dobro izmešati.
Kalup za kuglof podmazati i blago pobrašnjaviti. Sipati kašikom svuda po dnu tamnu masu, 3 do 4 kašike onda preko sipati svetlu masu i tako dok se sve ne potroši.
Uključiti rernu na 180°C ( to uraditi kad počnete da sipate masu u kalup, dok vi završite sa sipanjem,rerna će se zagrejati ) i pecite kuglof oko 45 do 50 minuta. Probati sa drvenim štapićem da li je kuglof pečen, ako se testo ne lepi za štapić pečen je.
Ostaviti u kalupu da se ohladi. Kuglof možete preliti sa istopljenom čokoladom ili samo posuti šećerom u prahu.
Odnosno ukrasite po ukusu!
Нема коментара:
Постави коментар