среда, 22. мај 2019.

Šareni kuglof
















Potrebno je:

  • 3 jaja,
  • 200 g šećera,
  • 2 kesice vanilin šećera,
  • 250 ml ulja,
  • 100g suvog grožđa,
  • 375 ml mleka,
  • 450 g brašna,
  • 1 kesica praška za pecivo i
  • 4 kašike kakao praha.

Priprema:


Umutiti jaja i šećer dodati vanillin šećer, ulje, mleko, suvo grožđe, brašno i na kraju prašak za pecivo. Sve dobro sjediniti. Celokupnu masu podeliti na dva dela u jedan deo dodati kakao i dobro izmešati.
Kalup za kuglof podmazati i blago pobrašnjaviti. Sipati kašikom svuda po dnu tamnu masu, 3 do 4 kašike onda preko sipati svetlu masu i tako dok se sve ne potroši.
Uključiti rernu na 180°C ( to uraditi kad počnete da sipate masu u kalup, dok vi završite sa sipanjem,rerna će se zagrejati ) i pecite kuglof oko 45 do 50 minuta. Probati sa drvenim štapićem da li je kuglof pečen, ako se testo ne lepi za štapić pečen je.
Ostaviti u kalupu da se ohladi. Kuglof možete preliti sa istopljenom čokoladom ili samo posuti šećerom u prahu.


Odnosno ukrasite po ukusu!

Нема коментара:

Постави коментар