субота, 4. мај 2019.

Pita sa ražanim brašnom



















 Potrebno je:


  • 500g ražanog brašna, 
  • soli po ukusu,
  • 1 kašika masti, 
  • vode toliko da se dobije srednje tvrdo testo.



Za filovanje je potrebno:


  • 300g sitnog sira,
  • 1 jaje i 
  • soli po ukusu.

Za posipanje:

40g Galbani Paesano rendanog sita, ili već po Vašem ukusu.

Priprema:

U posudu naspite brašno, posolite, dodajte kašiku masti, vodu po potrebi, toliko vode da se dobije srednje tvrdo testo.Testo podelite na dva dela, od gore premažite sa malo masti, prekrijte najlonom i ostavite da odmara 30 minuta.
Testo rastanjite što tanje oklagijom, tepsiju podmažite i  pospite brašnom.
Rastanjeno testo secite nožem na nepravilne oblike, obložite dno tepsije, po testu viljuškom razbacajte sir pomešan sa jajetom. Zatim opet red rastanjenog testa pa fil i tako redom dok se testo i fil ne potroše.
Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite pitu. Čačkalicom proverite da li je pečena. Ako se testo ne lepi za čačkalicu pita je pečena.
Izvadite pitu iz rerne i pospite rendanim sirom.

Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!


Нема коментара:

Постави коментар