субота, 29. јул 2017.

Štrudla sa jabukama


Za testo je potrebno:


  • 500 g brašna,
  • 100 g šećera,
  • 1 jaje,
  • 1 kockica kvasca,
  • 250 ml mleka,
  • 100 g margarina i
  • malo soli.
Za fil:

  • 4 rendane jabuke,
  • 3 čaša šećera,
  • 1 kašika griza i 
  • 1/2 kašičice cimeta ko voli.
Priprema:


U posudi sjediniti mlako mleko, kvasac, šećer i kašičicu brašna. Dobro izmešati i ostaviti da nadođe.
Dodati otopljen margarin, jaje, malo soli i brašno pa umesiti testo. Ostaviti pola sata da  naraste. Sastojke za fil sjediniti
Testo staviti na radnu površinu, podeliti na dva dela, pa svaki deo razvući, filovati, urolati i ostaviti pola sata pokriveno da nadođe
Zagrejte  rernu na 200 stepeni, pecite oko 45 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар