Sastojci
TESTO:
- 500 g brašna,
- pola kockice kvasca
- 1 kesica praška za pecivo,
- 2 dcl toplog mleka,
- 3 supene kašike šećera,
- 1 kesica vanilin šećera,
- 1 dl ulja,
- 1/2 supene kašike sirćeta,
- prstohvat soli i
- 1 jaje.
PUDING:
- 1 kesica pudinga od vanile,
- 2 kašike šećera i
- 2,5 dcl mleka.
PREMAZ:
1 žumance.
ZA POSIPANJE:
Dobro ga izraditi rukama, ne mora da se ostavlja da raste možete odmah praviti kiflice.
2,5 dl mleka staviti u šerpu, u drugoj posuditi izmešatii prah za puding sa 2 kašike šećera i dodati od tog pripremljenog mleka 2-3 kašike, dobro izmešati da nema grudvica.
Ostatak mleka zakuvati i skuvati puding koji će biti gušći nego obični.
Ostavite sa strane da se ohladi.
Otkidati komadiće testa svaku kiflicu razvaljati u duguljasti ovalni oblik, što tanje.
Na vrh staviti kašičicu pudinga.
Donji dio testa zaseći oštrim nožem na 3-4 mesta ali ne do kraja.
Motati u kiflicu.
Formirane kiflice redjati u nauljen pleh. Premazati žumancetom , peći u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumene.
Pečene posuti šećerom u prahu.
ZA POSIPANJE:
- šećer u prahu.
Dobro ga izraditi rukama, ne mora da se ostavlja da raste možete odmah praviti kiflice.
2,5 dl mleka staviti u šerpu, u drugoj posuditi izmešatii prah za puding sa 2 kašike šećera i dodati od tog pripremljenog mleka 2-3 kašike, dobro izmešati da nema grudvica.
Ostatak mleka zakuvati i skuvati puding koji će biti gušći nego obični.
Ostavite sa strane da se ohladi.
Otkidati komadiće testa svaku kiflicu razvaljati u duguljasti ovalni oblik, što tanje.
Na vrh staviti kašičicu pudinga.
Donji dio testa zaseći oštrim nožem na 3-4 mesta ali ne do kraja.
Motati u kiflicu.
Formirane kiflice redjati u nauljen pleh. Premazati žumancetom , peći u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumene.
Pečene posuti šećerom u prahu.
Ko ne voli puding, kiflice može puniti pekmezom.
Нема коментара:
Постави коментар