Ako niste znali, od praška za pecivo kolači rastu u visinu, a od sode bikarbone se šire. Nikada u kolače nemojte dodavati i jedno i drugo
Ako se testo jako lepi, uvijte ga u providnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru oko pola sata, kako bi se masnoća stegla
Ako za dekoraciju koristite rendanu čokoladu, da se ne bi topila prilikom rendanja, ostavite je na par sati u frižider jer će se tako mnogo lakše izrendati. Kako biste lako dobili penasto umućen puter pre mućenja ga pospite s malo brašna.
Ako želite da vam suvi kolači duže budu sveži i mekani čuvajte ih u plastičnoj kutiji sa poklopcem u koju ćete ubaciti krišku jabuke.
Nemate šlag ili krem kojim ćete ukrasiti svoje mafine? Iskoristite stari komad čipke ili miljea, namestite ga preko kolača i pospite šećerom u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар