- 1 kg brašna,
- ½ l vode (umesto vode možete sipati Špricer Rubinov u limenkama),
- 1 kockica kvasca 42g,
- 2 kašikice šećera,
- 2 kašikice soli, ko ne voli slano dovoljna je 1 kašikica i
- 100ml ulja.
Priprema:
U 500ml vode rastvoriti kvasac sa dodatkom malo šećera. U vanglu staviti brašno, šećer, so dodati vodu sa kvascem ( ili špricer sa kvascem) ulje, svi sastojci se dodaju odmah ne čeka se kvasac I testo da nadođe. Testo deliti na onoliko delova koliko kiflica želite I veličinu sami birate.Stavite papir za pečenje u pleh I ređati kiflice, između ostavljati razmak jer tokom pečenja narastu. Poređane ostaviti da stoje minimum 1 sat. Narasle premazati majonezom I pospite susamom. Ko ne voli prazne može ih filovati po ukusu. Rernu zagrejte na 200 stepeni I pecite 10 minuta, smanjite na 180 stepeni I još pecite oko 10 minuta. 250g margarina otopiti, pečene odmah prelijte toplim margarinom na svaku kiflu stavite po kašiku dve I ostavite da se ohlade. Ja sam kiflice redjala u okruglu tepsiju i napravila kao pogaču.
Нема коментара:
Постави коментар