субота, 8. јул 2017.

Krofne


Potrebno je:


  • 400 ml mleka,
  • 50 ml ulja,
  • 42g kvasca,
  • 2 cela jaja,
  • 1 kašika šećera,
  • malo soli,
  • 700g brašna i 
  • 100g čokolade za prelivanje.

Priprema:



U mlako mleko dodati kvasac, šecer i malo soli. Zatim ulje, jaja,brašno i dobro izraditi varjačom.Testo će biti mekano i lepiće se za ruke. Pospite ga sa malo brašna, pa pokrite krpom i ostavite da odstoji oko 30 dok se mase ne udvostruči.
Pobrašnjaviti sto, pa istreti nadošlo testo. Biće lepljivo ali kad ga budete sa malo brašna premesili neće više.
Pospite brašnom pa razvucite testo na debljinu 1 cm.
Vadite modlom.
Pokrijte krofne krpom pa ostavite da odstoje 20 minuta.
Zagrejte dosta ulja ili masti, ja sam stavila 700 ml ulja na srednju temperaturu. Pazite da ne bude prejaka, a ni preslaba.
Spuštajte krofne u zagrejano ulje, poklopite poklopcem okrenite krofne pa przite drugu stranu ali bez poklopca. Krofne prelijte otopljenom čokoladom.

1 коментар: