четвртак, 9. април 2020.

Hleb































Kvasac od krompira


  • Skuvajte  oko 250g krompira oljuštenog i isečenog. 
  • Iscedite ga, ali sačuvajte vodu od kuvanja.
  • Krompir izgnječite dodajte jednu kašičicu soli  jednu kašičicu šećera i tri kašike brašna. 
  • Ostavite da se smesa ohladi, pa dodajte jednu četvrtinu vode od kuvanja.
  • Smesu ostavite na toplom mestu nekoliko dana da odstoji, prekrijte je plastičnom folijom. Moj kvasac od krompira je aktiviran posle dva dana.

Testo:

  • 400 g brašna,
  • 1 kašičica soli,
  • 150 ml vode
  • krompirov  kvasac.


Priprema:

Sve sastojke stavimo u činiju i varjačom izmešamo. Znači kvasac od krompira, vodu, so i brašno. Testo će biti meko i elastično. Mesimo oko desetak minuta.   
Ostavimo na toplo mesto da se smesa udvostruči, oko sat vremena. Sad, kada se testo udvostručilo, stavimo ga na radnu površinu koju smo prethodno pobrašnjavili i oblikujemo testo. Posudu za pečenje podmažemo i pospemo brašnom, stavimo testo i ostavimo još oko sat vremena da kvasa. U zagrejanoj rerni pečemo hleb dok ne bude pečen.

Нема коментара:

Постави коментар