среда, 15. април 2020.

Staromodna pogača

























Staromodna pogača bez kvasca

Potrebno je:

  • 1 kg brašna,
  • 500 ml kisele vode,
  • 1 kašičicu soli,
  • pola kesice sode bikarbone i
  • jedna kašika masti.


Priprema:

Brašno prosejati, dodati sodu bikarbonu, so, kiselu vodu i zamesiti testo.
Ispeći pogaču, pa kad se prohladi, iseći gornju koru, a unutrašnjost pogače raseći na kocke. Zagrejati kašiku domaće masti, pa vrućom rastopljenom mašću prelivati unutrašnjost rasečene pogače.
Kada se pogača natopi,poklopiti je, uviti u krpu i ostaviti da odstoji. Ja sam otklopila gornju koru i poređala isečeno na trake meso sa roštilja i dekorisala sa mladim crnim lukim. Posle toga sam pogaču isekla sa sve dodacima unutra.

Нема коментара:

Постави коментар