Potrebno je:
Sve mere su u šoljama (kašikama). Za meru se koristi veća šolja za čaj od 2,5 dl.
- 1 ¼ šolje mlake vode,
- 1 kesica suvog kvasca,
- 1 kašičica šećera,
- ¾ šolje jogurta,
- 3 supene kašike maslinovog ulja,
- 1 kašičica soli,
- 4 šolje brašna i
- ·2 kašike sitno iseckanog peršunovog lišća.
Priprema:
Pomešajte kvasac, šećer , vodu i malo brašna u šolji. Ostavite da odstoji oko desetak minuta kako bi se aktivirao kvasac.
Dodajte jogurt, maslinovo ulje, so, brašno i mešajte dok se smesa ne sjedini.
Podelite testo na deset jednakih delova umesite u jufkice i prekrijte kuhinjskom krpom. Ostavite da odstoji oko petnestak minuta.
Ugrejte tiganj na srednju temperaturu. Dok se tiganj greje, raširite jedan komadić testa u krug. Premažite krug sa maslinovim uljem. Kada se tiganj ugreje, stavite prvi krug da se peče, tako što ćete nauljenu stranu okrenuti ka dole. Kada je donji deo pečen okrenite premažite i drugu stranu maslinovim uljem i pecite.
Kada je bazlama gotova, pospite je dok je još topla sa iseckanim peršunovim lišćem.
Ono što je važno, jeste da gotove bazlame slažete jednu na drugu i držite ih prekrivene krpom, kako bi omekšale i bile pogodne za motanje i jelo.
Нема коментара:
Постави коментар