Stara šerpa, stari poklopac eh kad bi šerpa mogla da priča. Sve bi moja baba pravila otprilike, brašno, voda , so i to je to.
Potreban materijal za moj recept :
- 400g brašna,
- 200g heljdinog brašna,
- 1 kašičica soli i
- po potrebi mlaka voda.
Priprema:
Pomešajte obe vrste brašna, dodajte so, i uz stalno mešanje dolevajte mlaku vodu. Testo treba da bude mekano.Ostavite testo desetak minuta da odstoji.
U dublju šerpu sipajte ulje ili mast za prženje i dobro ga ugrejte . Nauljenom kasikom vadite testo i spuštajte u vruće ulje ili mast . Šerpu protresite, da se uštipci, priganice sami okrenu ili ih okrenite kašikom. Pržene uštipke, priganice ređajte na salvetu da salveta upije suvišnu mast.
Нема коментара:
Постави коментар