Potrebno je za testo:
- 200 ml mleka,
- 2 jaja,
- 20g kvasca,
- 1 kašičica šećera,
- korica limuna,
- prstohvat soli,
- 1dl ulja i
- oko 700 g bršna.
Fil:
- 400g mlevenih oraha
- 8 kašika šećera i
- pola kašičice cimeta.
Priprema:
U malo mleka rastopiti kvasac sa šećerom i malo brašna. Dodati ostatak mleka, jaja, koricu limuna, ulje, brašno so i umesiti testo. Ostaviti pokriveno da naraste pa premesiti. Testo podeliti na četiri dela.
Rastanjiti prvi deo testa posuti cimetom, šećerom i orasima . Uviti u rolat. Tako uraditi i sa preostala tri dela testa. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, poređati štrudlice.
Ostaviti desetak minuta da malo odmaraju. Rernu uključiti na 200 stepeni pa smanjiti na 180 stepeni i peći štrudlu, samo pazite da se ne prepeče.
Нема коментара:
Постави коментар