субота, 7. март 2020.

Štrudla sa orasima









Potrebno je za testo:


  • 200 ml mleka,
  • 2 jaja,
  • 20g kvasca,
  • 1 kašičica šećera,
  • korica limuna,
  • prstohvat soli,
  • 1dl ulja i
  • oko 700 g bršna.


Fil:
  • 400g mlevenih oraha 
  • 8 kašika šećera i
  • pola kašičice cimeta.


Priprema:

U malo mleka rastopiti kvasac sa šećerom i malo brašna. Dodati ostatak mleka, jaja, koricu limuna, ulje, brašno  so i umesiti testo. Ostaviti pokriveno da naraste pa premesiti.  Testo podeliti na četiri dela.
Rastanjiti prvi deo testa posuti cimetom, šećerom  i orasima . Uviti u rolat. Tako uraditi i sa preostala tri dela testa. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, poređati štrudlice.
 Ostaviti desetak minuta da malo odmaraju. Rernu uključiti na 200 stepeni pa smanjiti na 180 stepeni i peći štrudlu,  samo pazite da se ne prepeče.

Нема коментара:

Постави коментар