уторак, 17. март 2020.

Kuglof















Kuglof na hiljadu i jedan način, sve zavisi od Vaše trenutne inspiracije.
Ovaj put namerno nisam stavila prašak za pecivo, dodala sam čašicu rakije....
Meni je kuglof idealan kolač, ne oduzima mnogo vremena, lako se sprema, možete da ga kombinujete sa crnim vinom, mlekom.....
Ali najbolja kombinacija je kada ga podelite sa dragim osobama, nevalja sve sam pojesti, ponudite ga i neprijatelju, kada ga proba možda će Vam vremenom postati prijatelj, najbolji prijatelj.




Potrebno je:

  • 4 jaja,
  • 1 mala čašica rakije, može i pelinkovac....
  • 5 kašika šećera,
  • 2 kesice vanilin šećera,
  • 2dl ulja
  • 7 kašika brašna i
  • 150g suvog grožđa.


Priprema:

Umutiti jaja i šećer dodati vanillin šećer, ulje, rakiju, suvo grožđe i na kraju brašno. Sve dobro sjediniti.
Kalup za kuglof podmazati i blago pobrašnjaviti. Izručiti smesu.
Uključiti rernu na 180°C ( to uraditi kad počnete da sipate masu u kalup, dok vi završite sa sipanjem, rerna će se zagrejati ) i pecite kuglof . Probati sa drvenim štapićem da li je kuglof pečen, ako se testo ne lepi za štapić pečen je.
Ostaviti u kalupu da se ohladi. Kuglof izručite, ako volite pospite ga šećerom u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар