Potrebno je za testo:
- 200 ml mleka,
- 2 jaja,
- 20g kvasca,
- 1 kašičica šećera,
- korica limuna,
- prstohvat soli,
- 1dl ulja i
- oko 700 g bršna.
Fil:
- 200g mlevenih oraha,
- pola kašičice cimeta i
- 200g suvog grožđa.
Priprema:
U malo mleka rastopiti kvasac sa šećerom i malo brašna. Dodati ostatak mleka, jaja, koricu limuna, ulje, brašno i so i umesiti testo. Ostaviti pokriveno da naraste pa premesiti. Ponovo ga pustiti da odmori pa naraslo testo izručiti na sto koji ste malo pobrašnjivili.
Rastanjiti na 1 centimetar debljine , posuti cimetom orasima i suvim grožđem. Uviti u rolat.
Nožem seći rolat debljine na oko 2 cm i ređati u podmazan pleh. Ostaviti desetak minuta da malo naraste. Rernu uključiti na 200 stepeni pa smanjiti na 180 stepeni i peći ružice dok ne budu pečene, to zavisi od rerne. Samo pazite da se ne prepeku.
Rastanjiti na 1 centimetar debljine , posuti cimetom orasima i suvim grožđem. Uviti u rolat.
Nožem seći rolat debljine na oko 2 cm i ređati u podmazan pleh. Ostaviti desetak minuta da malo naraste. Rernu uključiti na 200 stepeni pa smanjiti na 180 stepeni i peći ružice dok ne budu pečene, to zavisi od rerne. Samo pazite da se ne prepeku.
Нема коментара:
Постави коментар