Potrebno je:
- 3 čaše brašna (možete koristiti raženo, integralno ili obično brašno, a možete i napraviti kombinaciju sva tri),
- 2 kafene kašičice sitne soli,
- 1 kašičica šećera i
- jedna i po čaša vode.
Priprema:
Pomešajte brašno, so, šećet , zatim dodajte vodu i sve dobro sjedinite. Pokrijte i ostavite da odstoji 12 sati . Nakon toga ponovo promešajte i ostavite da odstoji dok se na površini testa ne pojave mehurići vazduha, a to može potrajati od 7 do 12 sati ili duže.
Istresite testo na radnu površinu, koju ste prethodno posuli brašnom, i preklopite ga kao koverat, a zatim prevrnite i ostavite da odstoji još sat, dva. Prvo zagrejte šerpu (potrebna vam je šerpa sa poklopcem), pola sata pre prečenja, a zatim stavite testo u posudu, poklopite i pecite pola sata na 250 stepeni. Nakon toga skinite poklopac i pecite još oko 20minuta.
Trebalo bi da se uhvati tamna korica, a ako nije pecite još malo dok se ne uhvati, a zatim umotajte hleb u krpu i ostavite da se hladi sat vremena i tek onda je proces završen.Hleb je baš težak, zbijen je.
Нема коментара:
Постави коментар