Potrebno je :
- 600g integralnog brašna,
- 100 kukuruznog brašna,
- 300g belog brašna,
- 600ml surutke,
- 1dl ulja,
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera i
- 40g svežeg kvasca.
Priprema:
Pomešati sve tri vrste brašna i dodati so.
U šolju mlake surutke dodati šećer i izmrvljen kvasac, pa ostaviti da se kvasac aktivira.
U brašno dodati ulje, surutku i nadošli kvasac pa zamesiti testo.
Umešeno testo pokriti ( ja sam testo prekrila najlonskom kesom ) i ostavila da naraste. Naraslo testo izručiti na radnu površinu posutu brašnom i premesiti ga. Okruglu tepsiju podmažite, malo pospite brašnom i prebacite testo da odstoji oko pola sata. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite pogaču dok ne bude pečena.
Нема коментара:
Постави коментар