Nisam zaboravila jaja, ova pita može i bez jaja, savršena je, moja baba Sava spremala je na najjednostavniji način.
Mast, sir, kiselina to je kiselo mleko, so, žara to je kopriva, i bez kvasca.
Verujte mi bila je savršena.
Iseče koprivu odnosno žaru, doda kiselinu odnosno kiselo mleko, so, celi sir, sir napravljen od nekuvanog mleka, sva masnoća ostane u njemu i nije imala vagu, sve otprilike i bilo je savršeno sve što spremi.
Ona je uglavnom spremala stara jela, pite, raštan, hlebove iz paorskih peći, kuvala je odlično varivo sa štirom ....
I ova stara fioka iz kredenca je nasleđe moje babe Save. Kad bi fioka umela da priča....
Potrebno je:
- 1 čaša ulja,
- 300g sira,
- 2 dl kisele pavlake,
- 300g blitve,
- soli po ukusu,
- 2 dl jogurta
- 1kesica suvog kvasca i
- brašna toliko da smesa ne bude ni mnogo gusta ni retka oko 500g ja stavim.
Priprema:
Blitvu iseckati dodati pavlaku, sir ,jogurt, so ,kvasac i na kraju brašno. Sve dobro izmešati podmazati tepsiju izruciti smesu i peci u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар