недеља, 13. март 2016.

Kisela paprika se belim lukom


Potrebno je:
  • 5kg očišćene i po želji isečene crvene paprike,
  • 1l sirćeta,
  • 500g šećera,
  • 250g soli,
  • 1 kesica konzervansa od 5 g,
  •  2-3  glavice  belog luka i
  • seckani peršunov list po ukusu.
Priprema:

Sirće, šećer, so i konzervans staviti u dublju šerpu na vatru da provri. U ključalo stavljati deo po deo paprike, na kratko da se probari. Papriku vaditi da se ohladi i ocedi.

Kada su se ohladile paprika i tečnost u kojoj su se kuvale, spojiti ih dodati vezu sitno iseckanog pešunovog lista i sitno iseckane 2-3 glavice belog luka. Paprika treba da stoji 24 časa i povremeno se promeša.

Sutradan pakovati u tegle,  nalivati tečnošću u kojoj su se kuvale paprike.

Нема коментара:

Постави коментар