- 500g ražanog brašna,
- soli po ukusu,
- 1 kašika masti,
- vode toliko da se dobije srednje tvrdo testo.
Za filovanje je potrebno:
- 300g sitnog sira,
- 1 jaje i
- soli po ukusu.
Za posipanje:
40g Galbani Paesano rendanog sita, ili već po Vašem ukusu.
Priprema:
U posudu naspite brašno, posolite, dodajte kašiku masti, vodu po potrebi, toliko vode da se dobije srednje tvrdo testo.Testo podelite na dva dela, od gore premažite sa malo masti, prekrijte najlonom i ostavite da odmara 30 minuta.
Testo rastanjite što tanje oklagijom, tepsiju podmažite i pospite brašnom.
Rastanjeno testo secite nožem na nepravilne oblike, obložite dno tepsije, po testu viljuškom razbacajte sir pomešan sa jajetom. Zatim opet red rastanjenog testa pa fil i tako redom dok se testo i fil ne potroše.
Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite pitu. Čačkalicom proverite da li je pečena. Ako se testo ne lepi za čačkalicu pita je pečena.
Izvadite pitu iz rerne i pospite rendanim sirom.
Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!
Нема коментара:
Постави коментар