четвртак, 2. мај 2019.

Hleb iz konzerve sa blitvom i crnim lukom




































Potrebno je:


  • pola kockice kvasca,
  • 1 kašičica soli,
  • 1/2  kašičice šećera,
  • 1 struk mladog crnog luka,
  • 6 listova blitve,
  • 500g brasna i
  • mlaka voda.
Priprema:

Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe. U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac, seckanu blitvu, seckan mlad crni luk i so. Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo,mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste,ako treba dodajte jos brašna. Ostaviti testo da naraste. Premesite i stavite u podmazanu i brašnom posutu konzervu, ili jednostavnije konzervu obložite papirom za pečenje. Ostavite još oko petnestak minuta da testo naraste. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta, tankim dugačkim štapićem proverite da li je hleb pečen, ako testo ne ostaje na štapiću pečen je Pažljivo ga izvadite iz konzerve.

Нема коментара:

Постави коментар