Potrebno je:
- 300 ml mlake vode,
- 350 g brašna,
- 20 g svežeg kvasva ili kesica suvog,
- 1 kašičica šećera,
- 1 kašičica soli,
- 100 ml ulja i
- još brašna da se oblikuje.
Priprema:
U mlakoj vodi razmutiti izmrvljen kvasac i šećer, pa promešati. Dodavati brašno i stalno mešati. Dodati i 50 ml ulja dok mešate. Masa treba da bude retka. Kada dobro izradite kašikom testo, da nema grudvica, dodajte ostatak ulja, pa sve promešajte i ostaviti da naraste 30 do 60 minuta, masa treba da se uvostruči.
Rernu uključite da se greje na 220 stepeni, a za to vreme pospite brašno po radnoj površini i izručite testo. Rukama dodajte brašno i oblikujte testo, stavite testo u tepsiju koju ste predhodno podmazali i posuli brašnom i odmah stavite da se peče dok ne dobije svetlo braon boju.odnosno dok ne bude pečen.
Pečen hleb uvijte u krpu i malo prohladite, pa poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар