четвртак, 23. мај 2019.

Hleb























Potrebno je:
  • 300 ml mlake vode,
  • 350 g brašna,
  • 20 g svežeg kvasva ili kesica suvog, 
  • 1 kašičica šećera, 
  • 1 kašičica soli,
  • 100 ml ulja i
  • još brašna da se oblikuje.



Priprema:

U mlakoj vodi razmutiti izmrvljen kvasac i šećer, pa promešati. Dodavati brašno i stalno mešati. Dodati i 50 ml ulja dok mešate. Masa treba da bude retka. Kada dobro izradite kašikom testo, da nema grudvica, dodajte ostatak ulja, pa sve promešajte i ostaviti da naraste 30 do 60 minuta, masa treba da se uvostruči.

Rernu uključite da se greje na 220 stepeni, a za to vreme pospite brašno po radnoj površini i izručite testo. Rukama dodajte brašno i oblikujte testo, stavite testo u tepsiju koju ste predhodno podmazali i posuli brašnom i odmah stavite da se peče dok ne dobije svetlo braon boju.odnosno dok ne bude pečen.


Pečen hleb uvijte u krpu i malo prohladite, pa poslužite.

Нема коментара:

Постави коментар