субота, 18. мај 2019.

Hleb sa blitvom







Potrebno je:


  • pola kockice kvasca,
  • 1 kašičica soli,
  • 1/2  kašičice šećera,
  • 1 struk mladog crnog luka,
  • 6 listova blitve,
  • 500g brasna i
  • mlaka voda.
Priprema:

Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe. U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac, seckanu blitvu, seckan mlad crni luk i so. Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo,mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste,ako treba dodajte jos brašna. Ostaviti testo da naraste. Premesite i stavite u podmazanu i brašnom posutu tepsiju.Ostavite još oko petnestak minuta da testo naraste. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta,  štapićem proverite da li je hleb pečen, ako testo ne ostaje na štapiću pečen je.

Нема коментара:

Постави коментар