Potrebno je:
- pola kockice kvasca,
- 1 kašičica soli,
- 1/2 kašičice šećera,
- 1 struk mladog crnog luka,
- 6 listova blitve,
- 500g brasna i
- mlaka voda.
Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe. U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac, seckanu blitvu, seckan mlad crni luk i so. Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo,mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste,ako treba dodajte jos brašna. Ostaviti testo da naraste. Premesite i stavite u podmazanu i brašnom posutu tepsiju.Ostavite još oko petnestak minuta da testo naraste. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, štapićem proverite da li je hleb pečen, ako testo ne ostaje na štapiću pečen je.
Нема коментара:
Постави коментар