недеља, 19. мај 2019.

Pohovani kiseli krastavci
















Pohovane kisele krastavce, u kriškicama ili kolutićima, je „izmislio“ Bernel „Debeljko“ Ostin još 1963. godine u Atkinsu (Arkansas). Do dan danas originalni recept je ostao poznat samo njegovoj porodici, a prave ga i prodaju samo jednom godišnje, u maju, za vreme Festivala kiselih krastavaca.




Mlečna mešavina



  • 1 šolja mleka,
  • 1 jaje,
  • 1 kašika brašna,
  • (Možete dodati,malo aleve paprike, soli, belog luka u prahu)
Mešavina sa brašnom
  • 3 ½ šolje brašna i
  • So i biber po ukusu.
  • 1 tegla srednje veličine kiselih krastavaca i
  • Ulje za prženje.



Pomešajte sve sastojke za mlečnu mešavinu i ostavite sa strane. U drugoj posudi pomešajte brašno, so i biber.
Male krastavčiće umačite prvo u mlečnu, pa u „brašnastu“ mešavinu. Pržite u vrelom ulju, dok krastavci ne isplivaju na površinu i ne porumene – 2 do 3 minuta. Vadite ih na papirne ubruse.
Servirajte uz sos ili jelo po želji.

Uživajte u svakom zalogaju!

Нема коментара:

Постави коментар