петак, 10. мај 2019.

Torta sa jagodama




























Potrebno je :
Kora:

  • 6 jaja,
  • 6 kašika šećera,
  • 200 g brašna,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 2 dl ulja i
  • 2 dl mleka.


Fil:


  • 2 pudinga od vanile i
  • 300 g jagoda.

Dekoracija:
  • 200g čokolade,
  • jagode.


Priprema:


Odvojiti belanca od žumanaca. Izmiksirati belanca sa 6 kašika šećera u čvrst sneg, pa dodati žumanca, 2 dl ulja i 2 dl mleka. Zatim dodaj brašno s praškom za pecivo to izmješaj sa varjačom. Sipajte u kalup i pecite 30 minuta na 200 stepeni. Kuvati puding prema uputstvu na kesici ili na vodi u kojoj su se prethodno otopile jagode.
Kada puding počne da se zgušnjava ubacite jagode koje ste narezali na kriškice ili kockice, pa dobro promešajte. Kada je kora pečena i ohlađena prerežite je na pola, te na prvu polovinu izlijte pola krema i prekrijte drugim delom kore. I na drugi deo kore izlijte drugu polovinu krema. Pustite da se dobro ohladi i stegne, prelijte glazurom od čokolade i ukrasite jagodama ili već po ukusu.


Нема коментара:

Постави коментар