субота, 9. фебруар 2019.

Kuglof sa višnjama














Za testo je potrebno:

  • 500g brašna,
  • 250ml mleka,
  • 100g šećera,
  • 20g kvasca,
  • 1dl ulja i
  • 1 jaje.


Za filovanje je potrebno:

  • 500g očišćenih višanja, 
  • 1 šoljica griza,
  • 1 šoljica šećera,


Priprema:

Kvasac izmrviti, dodati kašičicu šećera, brašna i malo mleka i ostaviti da nadođe. U vanglicu za mešenje sipati brašno, kvasac, dodati ulje i jaje. Zamesiti testo i ostaviti na toplom da raste.
Razvucite testo oklagijom velicine do 40 cm i pospite višnjama, šecerom i grizom. Smotajte u rolat.
Rolat staviti u kalup za kuglof. Kalup predhodno podmažite i pospite brašnom. Ostaviti na toplom još oko 30 minuta da odmara , a zatim peci na 180 stepeni oko 40 miuta. Odnosno dok kuglof ne bude pečen.


Ohlađen kuglof pospite šećerom u prahu!

Нема коментара:

Постави коментар