Za testo je potrebno:
- 500g brašna,
- 250ml mleka,
- 100g šećera,
- 20g kvasca,
- 1dl ulja i
- 1 jaje.
Za filovanje je potrebno:
- 500g očišćenih višanja,
- 1 šoljica griza,
- 1 šoljica šećera,
Priprema:
Kvasac izmrviti, dodati kašičicu šećera, brašna i malo mleka i ostaviti da nadođe. U vanglicu za mešenje sipati brašno, kvasac, dodati ulje i jaje. Zamesiti testo i ostaviti na toplom da raste.
Razvucite testo oklagijom velicine do 40 cm i pospite višnjama, šecerom i grizom. Smotajte u rolat.
Rolat staviti u kalup za kuglof. Kalup predhodno podmažite i pospite brašnom. Ostaviti na toplom još oko 30 minuta da odmara , a zatim peci na 180 stepeni oko 40 miuta. Odnosno dok kuglof ne bude pečen.
Ohlađen kuglof pospite šećerom u prahu!
Нема коментара:
Постави коментар