.
Potrebno je:
- 3 jaja,
- 250g g šećera,
- 2 dl ulja,
- 150 g suvog grožđa,
- 2 dl crnog vina,
- 350 g brašna,
- 1 kesica praška za pecivo,
- 1 kesica cimet šećera,
- 50 g rendane čokolade,
- 50 g margarina za premazivanje i
- 100g prezle.
Dekoracija:
- šećer u prahu.
Priprema:
Odvojiti belance od žumanca. Umutiti polovinu šećera sa žumancimam dodati kesicu cimet šećera. Kada se dobije glatka masa dodati ulje i nastavi mešanje.Belanca dobro umutiti, pa dodati ostatak šećera da se dobije cvrst sneg. Sneg od belanaca prebaciti u posudu sa žumancima i sve se lagano promešati. Dodati suvo grožđe i vino i sve dobro promešati. Uz mešanje dodati brašno i prašak za pecivo. Modlu za kuglof premazati margarinom i posuti prezlama.U modlu sipati pola mase, pa posuti rendanom čokoladom, a zatim preko dodati ostatak mase. Kuglof peći na 175 stepeni oko 60 minuta. Pečen kuglof izvaditi iz modle dok je vruć i posuti šećerom u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар