субота, 16. фебруар 2019.

Spirala pogača










Za testo je potrebno :


  • 550 g brašna,
  • 100 g rastopljenog maslaca,
  • 80 ml mlakog mleka,
  • 1/2 kockice kvasca,
  • 1,5 kašičica soli,
  • 1 kašičica šećera i
  • 180 ml jogurta.

Za fil:


  • 100 g  sira,
  • 100 g suhomesnatog (po izboru),ja sam stavila kolutove kobasice.
Za premazivanje:
  • 1 žumance,
  • semenke susama i lana.


Testo:
U mlakom mleku , sa dodatkom šećera i brašna podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, so, rastopljeni maslac, jogurt i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo i ostaviti da naraste.




Fil:


Sir izrendati. Pripremiti suhomesnati proizvod, ja sam kobasicu isekla na kolutove.
Naraslo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i rastanjiti na oko 0,5cm. Rasporedoti po testu rendani sir i kolutove kobasice. Preklopiti testo na pola seći trake širine oko 1cm, trake umotavati u spiralu i redjati u podmazanu i brašnom posutu tepsiju.
Celu pogaču premažemo žumancetom, i pospemo semenkama lana i susama Ostavimo još malo da naraste Rernu zagrejemo na 200 stepeni i pečemo
dok pogača lepo ne porumeni.

Нема коментара:

Постави коментар