Za testo je potrebno :
- 550 g brašna,
- 100 g rastopljenog maslaca,
- 80 ml mlakog mleka,
- 1/2 kockice kvasca,
- 1,5 kašičica soli,
- 1 kašičica šećera i
- 180 ml jogurta.
Za fil:
- 100 g sira,
- 100 g suhomesnatog (po izboru),ja sam stavila kolutove kobasice.
Za premazivanje:
Testo:
U mlakom mleku , sa dodatkom šećera i brašna podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, so, rastopljeni maslac, jogurt i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo i ostaviti da naraste.
Fil:
Sir izrendati. Pripremiti suhomesnati proizvod, ja sam kobasicu isekla na kolutove.
Naraslo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i rastanjiti na oko 0,5cm. Rasporedoti po testu rendani sir i kolutove kobasice. Preklopiti testo na pola seći trake širine oko 1cm, trake umotavati u spiralu i redjati u podmazanu i brašnom posutu tepsiju.
Celu pogaču premažemo žumancetom, i pospemo semenkama lana i susama Ostavimo još malo da naraste Rernu zagrejemo na 200 stepeni i pečemo dok pogača lepo ne porumeni.
- 1 žumance,
- semenke susama i lana.
Testo:
U mlakom mleku , sa dodatkom šećera i brašna podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, so, rastopljeni maslac, jogurt i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo i ostaviti da naraste.
Fil:
Sir izrendati. Pripremiti suhomesnati proizvod, ja sam kobasicu isekla na kolutove.
Naraslo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i rastanjiti na oko 0,5cm. Rasporedoti po testu rendani sir i kolutove kobasice. Preklopiti testo na pola seći trake širine oko 1cm, trake umotavati u spiralu i redjati u podmazanu i brašnom posutu tepsiju.
Celu pogaču premažemo žumancetom, i pospemo semenkama lana i susama Ostavimo još malo da naraste Rernu zagrejemo na 200 stepeni i pečemo dok pogača lepo ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар