четвртак, 28. фебруар 2019.

HLEB

















Potrebni sastojci:


  • 500g heljdinog brašna,
  • kesica suvog kvasca,
  • 300 ml mlake vode,
  • dve ravne kašičice soli i
  • 2 kašike ulja.

Priprema:


U veću posudu dodajte suvi kvasac, brašno, mlaku vodu, so i ulje, pa umesite glatko testo. Po potrebi, dodajte malo brašna dok mesite.
Testo premestite u posudu koju ste prethodno premazali uljiem, prekrijte krpom i ostavite da odstoji oko sat vremena, sve dok duplo ne naraste.
Naraslo testo prebacite na pobrašnjenu površinu, pa ga ponovo zamesite i na kraju stavite u nauljeni pleh, pa ostavite testo oko 30 minuta da još malo nadođe. Pre nego što hleb stavite u rernu, napravite nekoliko rezova nožem po površini.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C , pecite oko 45 minuta, odnosno sve dok hleb ne dobije lepu zlatkastu boju. Izvadite hleb, umotajte ga u krpu i ostavite par minuta da se ohladi.


Нема коментара:

Постави коментар