субота, 23. фебруар 2019.

Venčići



Potrebno je:
  • 500g brašna
  • 20g svežeg kvasca,
  • 1 kašičica šećera,
  • 2 dl mleka,
  • 1,5 dl pavlake,
  • 50 ml ulja,
  • 2 jajeta,
  • so,
  • 100 g putera,
  • 300 g tankih listova šunkarice i
  • mlevena paprika.



Priprema:

U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko, šećer, kašičicu brašna i izmrvljeni kvasac, pa dobro izmešati i ostaviti da nadođe.
U vanglicu sipati polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, ulje, pavlaku, jedno jaje i malo soli, pa dobro izmešati. Potom postepeno dodavati preostalo brašno neprestano meseći dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
Nadošlo testo premesiti i podeliti na manje kuglice, pa ih ostaviti da odmaraju 20 min.
Nakon toga svaku kuglicu istanjiti , premazati je omekšalim puterom i staviti kolut šunkarice.

Okruglim zupčastim nožem više puta po sredini zaseći šunkaricu zajedno sa testom, zatim urolati. Krajeve spojiti da bi se dobio izgled venčića.. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, pa u nju poslagati oblikovane venčiće. Premazati ih umućenim jajetom i posuti A levom paprikom. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.

Нема коментара:

Постави коментар