субота, 23. фебруар 2019.

Hleb sa bundevom





Potrebno je:

  • 300g pečene bundeve.
  • 1 dcl mlake vode.
  • 1 kesica suvog kvasca,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1 kašičica soli,
  • 3 kašike semenki susama,
  • 3 kašike semenki suncokreta,
  • oko 700g brašna.

Priprema:


Kriške bundeve sa korom ispeći . Ohladiti i kašikom odvojiti bundevu od kore, izgnječiti viljuškom.
U 1 dcl mlake vode staviti 1 kašičicu šećera, kesicu suvog kvasca, da odstoji par minuta pa dodati bundevu, semenke susama , suncokreta, so i brašno. Zamesiti testo dobro izraditi i ostaviti da nadođe.
( Količina brašna zavisi od bundeve, kad zamesimo testo da se ne lepi za ruke).
Kad nadodje testo staviti na radnu površinu posutu brašnom, podeliti na 2 dela oblikovati vekne, uvaljati u brašno i staviti u pleh podmazan I posut brašnom ili obložite papirom za pečenje. Vekne po vrhu zarezati nožem,
ostaviti da rastu oko 30 minuta pa peći na 180 stepeni 30 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар