Odmah da napišem zbog čega sam kuvala mandarine, kuvanjem nestaje gorčina koju stvara beli deo ispod kore.
Potrebno je:
- 5-6 kom (oko 400 g) mandarina,
- 100g maslaca ili margarina,
- 200g šećera,
- 3 jaja,
- 200 g brašna,
- 100 g kokosa i
- 1 kesica praška za pecivo.
Priprema:
Cele mandarine, s korom, stavite u hladnu vodu i prokuvajte par minuta.
Operite mandarine i ponovite postupak. Kada ste ih prokuvali sameljite ih kako bi dobili kašu od mandarina.
Mikserom umutite šećer i jaja, dodajte kašu od mandarina, omekšali maslac ili margarin , brašno, kokos i na kraju prašak za pecivo.
Kalup za kuglof namastiti, posuti mrvicama i izliti testo . Peći na 180°C oko 30 minuta, odnosno dok ne bude pečeno u zavisnosti od šporeta.
Нема коментара:
Постави коментар