Pečeni krompir sa začinoma
Operite i ogulite krpompir. Isecite ga na četvrtine po dužini. U posebnu činiju pomešajte kukuruzno brašno, kukuruzni griz , slatku mlevenu papriku, malo tucane paprike, začin C, so. Dodajte krompir u činiju i mešajte da se sve lepo sjedini. Nemojte mešati kašikom ili varjačom, već uzmite činiju u obe ruke i pomerajte je levo,desno da se svi začini lepo zalepe za krompir. Stavite u tepsiju, malo masti, ulja, putera ili margarina Uključite rernu na 200 stepeni i ostavite da se ugreje. Mast će se lepo otopiti kako se rerna greje. Složite krompir u tepsiju i stavite u rernu da se peče. Posle pola sata izvadite, opet promešajte krompir i vratite u rernu da se ispeče do kraja.
Prste da poližeš, kako je dobar krompir pripremljen na ovaj način.
Нема коментара:
Постави коментар