- 700 g brašna,
- 1 jogurt (200 ml.),
- 200 ml mleka,
- 30g kvasca,
- 1 kašika šećera,
- 50 ml ulja i
- 2 jaja.
Za fil je potrebno:
- 200g salame,
- 200g sira,
- origano,
- malo susama i
- žumance za premazivanje.
Priprema:
Kvasac rastvoriti u malo mlakog mleka, dodati kašiku šećera i ostatak mleka , 2 jaja malo umutiti žicom zatim dodati jogurt , ulje, brašno, i so. Umesiti srednje tvrdo teso, ostaviti da malo naraste . Testo podelite na dva dela, razvucite Izmešajte sir, salamu, premažite preko testa, karajeve presavijte kao što je prikazano na slici, premažite žumancetom i pecite u rerni dok lepo ne porumeni. Ukrasite po ukusu. Ja sam koristila praziluk, crvenu papriku i šargarepu.
Нема коментара:
Постави коментар