понедељак, 21. март 2016.

Crno bela torta









Potrebno je:


Kore:
  •  3 jaja,
  •  20 kašika šećera,
  •  20 kasika ulja ,
  •  20 kašika mleka ,
  •  3 kašike kakaoa i
  •  1 prasak za pecivo.


Fil:

  • ½ l mleka,
  • 10 kašika šećera,
  • 5 kašika brašna, 
  • 1 kesica vanilin šecera,
  • 250 g margarina ,
  • 100 g bele čokolade ,
  • 100 gr suvog grozđa,
  •  100 g oraha i
  •  malo ruma.


Sirup za kore:

  • ½ l vode,
  • 1/2 dl ruma, 
  • 5 kasika šećera  i
  •  200 g šlaga.


Priprema:


Sastojke za koru umutiti i peći u pripremljenom plehu, ohladjenu koru preseći na dva dela, pa zatim na jos dva dela  da se dobiju 4 kore .

Fil:

Pomešati mleko, šećer i vanilin šećer od smese odvojiti 1 času i u njoj razmutiti brašno Sjediniti sa ostatkom mleka i kuvajte, kad se fil zgusne i ohladi dodati umućen margarin rendanu čokoladu, seckane orahe, seckano suvo grozđe /predhodno kratko odstojalo u rumu/

Sirup:

Vodu, šećer i rum staviti da provri a potom ohladiti ,kore poprskati sirupom i premazati filom. Tortu ukrasiti umućenim šlagm.      

Нема коментара:

Постави коментар