петак, 11. децембар 2020.

Hleb sa bundevom




Potrebno je:



  • 700g brašna,
  • 400g pirea od bundeve,
  • 200 ml mlakog mleka,
  • 42g svežeg kvasca,
  • 1 jaje plus jedno žumance za premazivanje,
  • 2 kašičice soli,
  • 1 kašičica šećera i 
  • 100g margarina.


Priprema:


Bundevu ispeći u rerni, prohladiti pa ispasirati. U toplo mleko izmrviti kvasac, dodati šećer i kašiku brašna, pa ostaviti da nadođe. Polovinu od potrebne količine brašna staviti u posudu za mešanje, dodati nadošli kvasac, pire od bundeve, jaje i so. Umesiti mekše, glatko testo postepeno dodavajući preostalu količinu brašna. Ostaviti testo da naraste na toplom mestu.. Premesite testo, šerpu obložite  papirom za pečenje i stavite testo. Testo premazati žumancetom, možete a i  ne morate.  Ostaviti da odmara oko trideset minuta. Rernu zagrejte na 200 stepeni i stavite hleb da se peče. Vreme pečenja hleba zavisi od rerne. Drvenim štapićem proverite da li je hleb pečen. Ako se testo ne lepi za štapić hleb je pečen. 

Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!

Нема коментара:

Постави коментар