Potreno je:
- · 900g brašna ,
- · 42g kvasca,
- · 0,5l mlake vode.
- · 2dcl kisele pavlake,
- · 2 kašičice soli,
- · 1 kašičica šećera ,
- · 100 g masti,
- · 0ko300g mlevenih čvaraka i
- · 1 žumance.
Priprema:
U mlaku vodu dodajte so i šecer. Umešajte kvasac i ostavite da nadođe.
Brašno prosejte,dodajte mast,kiselu pavlaku i vodu sa kvascem, i od te smese umesite testo.Ostavite ga prekriveno krpom da odstoji,na toplom ,kako bi naraslo.
Kada se udvostruci,razvijte ga oklagijom a zatim premažite vrelom vodom, prebacite jedan kraj preko drugog, ponovo premažite vrelom vodom,i jos jednom “presavijte testo”. Ostavite da odstoji,a u međuvremenu sameljite cvarke.Ako nemate cvarake,idealna je i droždina.
Testo ponovo oklagijom razvijte,i preko njega premazite smesom od mlevenih čvaraka ili droždine.
Presavite testo po pola i ponovo premažite cvarcima. Ponovo presavijte i ostavite da odstoji.
Kada se testo malo odmorilo,ponovo razvijte oklagijom i vadite okruglom modlom pogacice.
Svaku premažite zumancetom. ( Možete a i ne morate)
Pecite u predgrejanoj rerno oko 20 min.dok lepo ne porumene.
Od ove smese možete napraviti i mini pogače.
Нема коментара:
Постави коментар