субота, 30. децембар 2017.

Medene pileće rolnice





Potrebno je:


  • 150g pilećeg filea,
  • 250g svinjskog suvog vrata( tanko secenog) najbolje Zlatiborac pakovano i sečeno
  • 100g slanine ( Zlatiborac tanka slanina)
  • 100g krompira
  • 100g Baby spanaća,
  • 1 čen belog luka,
  • maslinovo ulje,
  • 5 kašika meda,
  • 1 kašika Balzamiko sirćeta,
  • so, biber.
Za dekoraciju:

Ljuta papričica, rotkvica i sos od belog luka.


Priprema:

Pileći file iseći na šnicle i malo istanjiti čekićem za meso, posoliti i premazati sa malo meda. Formirati rolnicu, obomotati je suvim svinjskim vratom i ispržiti na ulju.
Krompir oljuštiti iseći i skuvati. Baby spanać blanširajte u kipućoj slanoj vodi, prebacite iz ključave u hladnu da bi zadržao zelenu boju. Ocedite ga , na maslinovom ulju propržite beli luk, pa dodajte kuvan krompir i spanać.Začiniti solju i biberom.
Slaninu propržite treba da bude hrskava. U činiji sjedinite med i Balzamiko sirće, dobro izmešajte. Aranžirajte povrće, piletinu slaninu i sve prelijte dresingom od meda i sirćeta. Ukrasite po ukusu

Нема коментара:

Постави коментар