субота, 9. децембар 2017.

Hleb sa začinima i semenkama
















Hleb sa začinima i semenkama
Ja lično ne volim striktno da se pridržavam recepta, uvek nešto dodam po svome. Ovaj hleb neko zove " Majmunski slani hleb" ja sam mu dala novo ime. I da napomenem da vagu za merenje retko koristim......



Potrebno je:
  • 500 g brašna,
  • 1 jaje,
  • 4 kašike ulja,
  • oko 150 ml vode,
  • 1 kašičica soli i
  • 1 kockica kvasca.
  • 100g rendanog sira, 
  • 3-4 kašike mešanih začina po ukusu, origano, bosiljak, beli luk u prahu ili sitno naseckan svež beli luk, suncekret, laneno seme.
  • 100g margarina.



Priprema:


Kvasac izmrvite dodajte malo mlake vode I šećera , brašno, so, ulje, jaje i mlaku vodu i zamesite testo. Pokrijte testo i stavite na toplom da se udvostruči.
Pomešajte rendani sir sa ostalim začinima, oregano, bosiljak, beli luk, suncokret, laneno seme…..
Rastopite margarin i ostavite ga da se ohladi.
Premesite testoi od njega kidajte komadiće željene veličine i oblika.
Svaki komadić testa umočite u (mlaki) margarin i uvaljajte ga u smesu od začina.
Komadiće testa stavljajte u podmazan I brašnom posut kuglof, ili ga obložite papirom za pečenje. Komadiće testa stavljajte po želji, u više slojeva .

Testo stavite oko pola sata na toplom da naraste.
Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni . Poslužite toplo, ali može i hladno

Нема коментара:

Постави коментар