Hleb sa začinima i semenkama
Ja lično ne volim striktno da se pridržavam recepta, uvek nešto dodam po svome. Ovaj hleb neko zove " Majmunski slani hleb" ja sam mu dala novo ime. I da napomenem da vagu za merenje retko koristim......
Potrebno je:
- 500 g brašna,
- 1 jaje,
- 4 kašike ulja,
- oko 150 ml vode,
- 1 kašičica soli i
- 1 kockica kvasca.
- 100g rendanog sira,
- 3-4 kašike mešanih začina po ukusu, origano, bosiljak, beli luk u prahu ili sitno naseckan svež beli luk, suncekret, laneno seme.
- 100g margarina.
Priprema:
Kvasac izmrvite dodajte malo mlake vode I šećera , brašno, so, ulje, jaje i mlaku vodu i zamesite testo. Pokrijte testo i stavite na toplom da se udvostruči.
Pomešajte rendani sir sa ostalim začinima, oregano, bosiljak, beli luk, suncokret, laneno seme…..
Rastopite margarin i ostavite ga da se ohladi.
Premesite testoi od njega kidajte komadiće željene veličine i oblika.
Svaki komadić testa umočite u (mlaki) margarin i uvaljajte ga u smesu od začina.
Komadiće testa stavljajte u podmazan I brašnom posut kuglof, ili ga obložite papirom za pečenje. Komadiće testa stavljajte po želji, u više slojeva .
Testo stavite oko pola sata na toplom da naraste.
Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni . Poslužite toplo, ali može i hladno
Нема коментара:
Постави коментар