Dopada mi se što se ovaj čokoladni hleb ne seče već kida.
Za testo je potrebno:
- 100ml tople vode,
- 1 kockica kvasca,
- 100g šećera,
- 200ml toplog mleka,
- 50g otopljenog margarina,
- 1 jaje,
- narendana korica od 1 narandže,
- 1 vanilin šećer,
- pola kašičice soli i
- oko 500g brašna.
i još:
- 150g otopljenog margarina,
- 100g šećera,
- 2 kašike kakaoa i
- kockice čokolade.
Priprema:
U vodi sa malo šećera razmutiti kvasac i ostaviti da zapeni.
Posebno pomešati ostatak šećera, mleko, margarin, jaja, so, koricu narendanu koricu narandže, vanillin šećer, dodati kvasac i sa brašnom zamesiti testo. Pokriti i ostaviti da naraste. Od testa kidati male loptice, svaku puniti sa pola kockice čokolade i opet oblikovati u lopticu. Umočiti svaku lopticu u margarin, pa u mešavinu šećera i kakaoa i ređati u kalup za kuglof. Ostaviti da opet naraste i peći u zagrejanoj rerni na 180 C dok ne porumeni. Malo prohladiti, pa okrenuti na tanjir. Po želji preliti sa čokoladom i ukrasiti po ukusu.
Нема коментара:
Постави коментар