- 1kg brašna,
- 1 kašičica soli,
- 1 kockica svežeg kvasca,
- 225ml mleka,
- 125ml vode,
- 2 žumanceta i
- 100g margarina.
Za premazivanje :
- 100g obarenog spanaća,
- 100g rendanog sira i
- 100g ajvara.
Priprema:
U mlako mleo dodamo malo soli, šećera, kvasac i malo brašna.Ostaviti na toplom da nadođe oko 10 minuta.
Kad se kvasac nadodje, dodamo margarin, vodu , šećer, žumanca i brašno. Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste. Razvučemo testo i isečemo nožem kao sto je prikazano na slici. Spanać, sir i ajvar izmešamo i premažemo preko testa. Testo umotamo u rolat, savijemo i stavimo u šerpu obloženu papirom za pečenje. Pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 50 minuta, odnosno dok lepo ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар