Potrebno je:
- 450g brašna,
- 20g svešeg kvasca,
- 60ml mlakog mleka, 2 jajeta +1 žumance,
- 125g margarina,
- 100g suvog grožđa,
- 5 kašika meda,
- 80g šećera i
- 2 kašike ulja,
Za glazuru:
- 100g šećera u prahu,
- 100ml slatke pavlake i
- 2 kašike limunovog soka.
Proiprema:
Kvasac rastopiti u mleku , dodajte kašičicu brašna malo šećera i ostavite da nadođe. U činiji izmešajte jaja, žumance , šećer, med, margarin, suvo grožđe, ulje i ekstrat vanile, dodajte nadošli kvasac, ostatak brašna, zamesite glatko testo i ostavite na toplom mestu da naraste. Posle pola sata testo premesite, sipajte u okrugao kalup podmazani I posut brašnom ili ga obložite papirom za pečenje. A možete ga peći i u kalupu za kuglof. Pecite na 180 stepeni oko 50 minuta. Odnosno dok lepo ne porumeni. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu I limunovim sokom.Kolač ohladite, prelijte glazurom i servirajte.
Нема коментара:
Постави коментар