петак, 2. јун 2017.

Ruski kolač









Potrebno je:

  • 450g brašna,
  • 20g svešeg kvasca,
  • 60ml mlakog mleka, 2 jajeta +1 žumance,
  • 125g margarina,
  • 100g suvog grožđa,
  • 5 kašika meda,
  • 80g šećera i
  • 2 kašike ulja,

Za glazuru:


  • 100g šećera u prahu,
  • 100ml slatke pavlake i
  • 2 kašike limunovog soka.

Proiprema:

Kvasac rastopiti u mleku , dodajte kašičicu brašna malo šećera i ostavite da nadođe. U činiji izmešajte jaja, žumance , šećer, med, margarin, suvo grožđe, ulje i ekstrat vanile, dodajte nadošli kvasac, ostatak brašna, zamesite glatko testo i ostavite na toplom mestu da naraste. Posle pola sata testo premesite, sipajte u okrugao kalup podmazani I posut brašnom ili ga obložite papirom za pečenje. A možete ga peći i u kalupu za kuglof. Pecite na 180 stepeni oko 50 minuta. Odnosno dok lepo ne porumeni. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu I limunovim sokom.Kolač ohladite, prelijte glazurom i servirajte.

Нема коментара:

Постави коментар