недеља, 4. јун 2017.

Punjene tikvice






Potrebno je:

  • 2 glavice crnog luka,
  • 3 čena belog luka,
  • 4 tikvice,
  • jedne pileće grudi,
  • aleva paprika,
  • so,
  • 3 jajeta
  • 200g trapist sira,
  •  kečap po ukusu,
  • biber i
  •  par listova blitve i cvekle.

Priprema:




Na ulju propržite crni luk, dodajte beli luk, a tikvice operite, isecite ih po dužini i izdubite da se dobije oblik čamaca, pa izdubljeni deo tikvica iseckajte na kockice i dodajte u luk. Dodajte  pileće meso  iseckano  na kockice . Sve zajedno dinstajte dok ne ispari sva voda, dodajte alevu papriku, posolite i pobiberite.  Pred kraj dodajte seckano lišće blitve i cvekle.Punite tikvice ovom smesom, poređajte ih u vatrostalnu činiju ili pleh i pre pečenja ih prelijte sa umućenim jajima i rendanim trapist sirom.  Pečene preliti kečapom.

Нема коментара:

Постави коментар