- 2 glavice crnog luka,
- 3 čena belog luka,
- 4 tikvice,
- jedne pileće grudi,
- aleva paprika,
- so,
- 3 jajeta
- 200g trapist sira,
- kečap po ukusu,
- biber i
- par listova blitve i cvekle.
Priprema:
Na ulju propržite crni luk, dodajte beli luk, a tikvice operite, isecite ih po dužini i izdubite da se dobije oblik čamaca, pa izdubljeni deo tikvica iseckajte na kockice i dodajte u luk. Dodajte pileće meso iseckano na kockice . Sve zajedno dinstajte dok ne ispari sva voda, dodajte alevu papriku, posolite i pobiberite. Pred kraj dodajte seckano lišće blitve i cvekle.Punite tikvice ovom smesom, poređajte ih u vatrostalnu činiju ili pleh i pre pečenja ih prelijte sa umućenim jajima i rendanim trapist sirom. Pečene preliti kečapom.
Нема коментара:
Постави коментар