недеља, 11. јун 2017.

Pita sa kajsijama






Potrebno je za testo:

  • 500 g brašna,
  • 25g svežeg kvasca,
  • 2 dl mleka,
  • 2 kasičice šećera,
  • 50 ml ulja,
  • 1 jaje,
  • malo soli,
  • 1 kg kajsija.
Za posipanje:
  • šećer u prahu.
Priprema:
U mlako mlekododajte dve kašičice šećera i kvasac.
 Kad kvasac nadođe dodajte brašno koje ste pre toga
posolili. Dodajte ostale sastojke za
testo i dobro ga izradite. Nemojte staviti odmah svo brašno, već ga dodavajte
postepeno jer testo ne treba da bude previše tvrdo a ni previse mekano.
Ostavite na toplom mestu dok se testo ne udvostruči.
Podmažite pleh izrucite testo ,preko testa
poredjajte očiscene kajsije.
Pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata dok
pita lepo ne porumeni. Pospite šećerom u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар