Potrebno je za testo:
- 500 g brašna,
- 25g svežeg kvasca,
- 2 dl mleka,
- 2 kasičice šećera,
- 50 ml ulja,
- 1 jaje,
- malo soli,
- 1 kg kajsija.
- šećer u prahu.
Priprema:
U mlako mlekododajte dve kašičice šećera i kvasac.
Kad kvasac nadođe dodajte brašno koje ste pre toga
posolili. Dodajte ostale sastojke za
testo i dobro ga izradite. Nemojte staviti odmah svo brašno, već ga dodavajte
postepeno jer testo ne treba da bude previše tvrdo a ni previse mekano.
Ostavite na toplom mestu dok se testo ne udvostruči.
Podmažite pleh izrucite testo ,preko testa
poredjajte očiscene kajsije.
Pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata dok
pita lepo ne porumeni. Pospite šećerom u prahu.
U mlako mlekododajte dve kašičice šećera i kvasac.
Kad kvasac nadođe dodajte brašno koje ste pre toga
posolili. Dodajte ostale sastojke za
testo i dobro ga izradite. Nemojte staviti odmah svo brašno, već ga dodavajte
postepeno jer testo ne treba da bude previše tvrdo a ni previse mekano.
Ostavite na toplom mestu dok se testo ne udvostruči.
Podmažite pleh izrucite testo ,preko testa
poredjajte očiscene kajsije.
Pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata dok
pita lepo ne porumeni. Pospite šećerom u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар