недеља, 4. јун 2017.

Američke krofne









 Potrebno je:


  • jedna i po šolja brašna,
  • pola šolje šećera u prahu,
  • jedna i po kašičica praška za pecivo,
  • pola kašičice soli,
  • 125g putera,
  • 1 jaje i
  • tri četvrtine čaše mlek.


Priprema:

U  činiji izmešajte brašno, šećer u prahu, prašak za pecivo i so. Dodajte puter, jaje i mleko i umutite dok masa ne postane gusta i kremasta. Zatim napravite kuglice od smese i probušite sredinu, praveći im taj poznati oblik.

Zagrejte ulje u tiganju. Stavljajte u tiganj, jednu po jednu. Pecite 2 minuta ili dok mini krofnice ne budu zlatno-braon boje.

Ostavite krofne da se hlade. U međuvremenu   pripremite glazuru.

Potrebni sastojci za čokoladnu glazuru:


  • 100 g tamne čokolade, izlomljene
  • 100 ml slatke pavlake i
  • 2 kašike šećera.


Priprema:

Zagrejte slatku pavlaku i šećer i. Sklonite sa ringle, dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi.Ohlađene krofne   umočite  u čokoladnu glazuru.

Po želji dodatno ukrasite šlagom ili jestivim ukrasima.
I  male okrugle delove  ispržite umočite u čokoladu i ukrasite.


Нема коментара:

Постави коментар