- jedna i po šolja brašna,
- pola šolje šećera u prahu,
- jedna i po kašičica praška za pecivo,
- pola kašičice soli,
- 125g putera,
- 1 jaje i
- tri četvrtine čaše mlek.
Priprema:
U činiji izmešajte brašno, šećer u prahu, prašak za pecivo i so. Dodajte puter, jaje i mleko i umutite dok masa ne postane gusta i kremasta. Zatim napravite kuglice od smese i probušite sredinu, praveći im taj poznati oblik.
Zagrejte ulje u tiganju. Stavljajte u tiganj, jednu po jednu. Pecite 2 minuta ili dok mini krofnice ne budu zlatno-braon boje.
Ostavite krofne da se hlade. U međuvremenu pripremite glazuru.
Potrebni sastojci za čokoladnu glazuru:
- 100 g tamne čokolade, izlomljene
- 100 ml slatke pavlake i
- 2 kašike šećera.
Priprema:
Zagrejte slatku pavlaku i šećer i. Sklonite sa ringle, dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi.Ohlađene krofne umočite u čokoladnu glazuru.
Po želji dodatno ukrasite šlagom ili jestivim ukrasima.
I male okrugle delove ispržite umočite u čokoladu i ukrasite.
Нема коментара:
Постави коментар